مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مخفي كاري نوجوان دلايل مختلفي دارد. افزايش پنهان كاري در سنين نوجواني يكي از دغدغه‌هاي بسيار مهم والدين است. آن‌ها به مرور متوجه مي‌شوند كه كودكشان ديگر تمايل چنداني به مشورت كردن با پدر و مادر خود ندارد و هم چنين تلاش مي‌كند بعضي موضوعات را مخفي نگه دارد. اين رفتار نوجوان نگراني‌هايي را براي والدين رقم مي‌زند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به نگراني در مورد درگير شدن نوجوان در رفتارهاي پرخطر نظير نوشيدن مشروبات الكلي يا مصرف مواد اشاره كرد.

مخفي كاري نوجوان 

مخفي كاري نوجوان در يك برهه زماني فارق از جنسيت وجود دارد. حال اين مخفي كاري در زمنيه احساسي، همسالان و … صورت مي‌گيرد. نوجوانان در اين سنين ويژگي هاي منحصر به فرد و قابل توجهي پيدا مي‌كنند. كه اگر والدين به آگاهي مناسبي از دوران نوجواني نرسند، مخفي كاري ها نيز افزايش مي‌يابد.

دلايل بسياري در مخفي كاري نوجوان نقش دارد. كه بيشترين درصد دلايل به گرايش به سوي همسالان قرار مي‌گيرد. براي برقراري ارتباط و تربيت سالم نوجوان بايد نحوه برخورد با آنها را به خوبي آموزش ببينيد. كمك از روانشناس باعث پيشرفت رابطه والد- فرزندي مي‌شود.

نوجوانان چه چيزهايي را مخفي مي‌كنند؟

مخفي كاري نوجوان در زمينه هاي مختلفي صورت مي‌گيرد. در اين بخش مقاله سعي كرده ايم بيشترين مخفي كاري نوجوان را اشاره كنيم.

🔻 رابطه عاطفي

🔻 قلدري

🔻نمرات پايين

🔻 مصرف سيگار، الكل و مواد مخدر

🔻 خود ارضايي

🔻تماشاي فيلم هاي جنسي

🔻 مصرف زياد مواد غذايي ناسالم

🔻 دير خوابيدن هاي شبانه

🔻رفتارهاي ضد اجتماعي

نشانه هاي مخفي كاري نوجوان

مخفي كاري نوجوان با كمك بروز برخي از نشانه ها قابل تشخيص است. در اين بخش مقاله راجع به نشانه هاي مخفي كاري نوجوان اشاره كرده ايم.

🔹 علاقه به تنهايي

🔹 تغييرات ناگهاني خلقيات

🔹رفتارهاي غير قابل پيش بيني

🔹 دروغگويي

🔹 تغيير در ظاهر

🔹افزايش رفتارهاي خشونت زا

علت و دلايل مخفي كاري و پنهان كاري نوجوان چيست؟

قبل از اينكه در مورد نحوه برخورد با مخفي كاري نوجوان صحبت كنيم بياييد ابتدا به اين موضوع بپردازيم كه چرا دختران و پسران در اين دوران به پنهان كاري روي مي‌آورند؟ اگر بتوانيد علت اين موضوع را دريابيد مي‌توانيد بهتر شرايط فرزندان خود را درك كنيد و واكنش‌هاي معتدل‌تري نشان دهيد. از جمله عواملي كه باعث رفتارهاي غير شفاف و به اصطلاح پنهان كاري در اكثر نوجوانان مي‌شود مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

📌 گرايش بيشتر به سمت گروه همسالان

يكي از عوامل مخفي كاري نوجوان، گرايش به سمت همسالان است. نوجوانان در دوران هويت يابي خود هستند. در حقيقت آن‌ها مي‌خواهند از كودكي عبور كرده و خود را به عنوان يك بزرگسال در اجتماع تعريف نمايند. آن‌ها در اين مسير تا حد زيادي به تاييد شدن از جانب همسالانشان نياز دارند. در نتيجه به طور طبيعي به گروه‌هاي دوستي گرايش پيدا مي‌كنند و نسبت به دوران كودكي ارتباط كمتري با والدين خود مي‌گيرند.

اين مسئله براي والديني كه از تحولات دوران بلوغ و نوجواني آگاهي چنداني ندارند، نگران كننده به نظر مي‌رسد و باعث مي‌شود كه آن‌ها فكر كنند نوجوان در حال پنهان كردن مسائل خاصي است كه تنها مي‌خواهد آن‌ها را با افرادي غير از خانواده در ميان بگذارد.

📌 مخفي كاري نوجوان ابزاري براي اعلام استقلال

از ديگر دلايل مخفي كاري نوجوان، استقلال طلبي است. گاهي اوقات نوجوانان بدون اينكه موضوع خاصي وجود داشته باشد، به گونه‌اي رفتار مي‌كنند كه انگار در حال مخفي كاري هستند. علت اين موضوع آن است كه آن‌ها با اين رفتار به طور غيرمستقيم مي‌خواهند اعلام استقلال كنند. زيرا كسب يك هويت مستقل يكي از نيازهاي اصلي نوجوانان است. در نتيجه آن‌ها با پنهان كاري مسائل ساده اين پيام را منتقل مي‌كنند. كه ديگر بزرگ شده‌اند و نيازي نمي‌بينند در مورد همه مسائل زندگي خود با پدر و مادرشان صحبت كنند. براي اشنايي بيشتر درباره تغييرات دوران نوجواني كليك كنيد.

📌 نياز به حريم خصوصي از علل مخفي كاري نوجوان

نياز به حريم خصوصي از ديگر عوامل مخفي كاري نوجوان است. كودكان حريم خصوصي بسيار محدودي دارند. والدين در تمامي تصميمات بايد ناظر آن‌ها باشند و به كوچك‌ترين نيازهاي آن‌ها از جمله خورد و خوراك يا بهداشت فردي‌شان رسيدگي كنند. اين در حالي است كه با فرا رسيدن دوره نوجواني افراد توانمندي‌هاي بالاتري پيدا مي‌كنند و نياز دارند حريم خصوصي بيشتري با والدين خود داشته باشند.

متاسفانه برخي از والدين اين موضوع را درك نمي‌كنند و با فرزندشان همانند دوران كودكي رفتار مي‌كنند. در نتيجه وقتي نوجوان از آن‌ها مي‌خواهد قبل از وارد شدن به اتاق در بزنند يا رفتارهاي مشابه ديگري از اين دست انجام دهند، والدين ممكن است فكر كنند كه فرزندشان چيزي براي مخفي كردن دارد.

📌 نبود درك متقابل بين والدين و نوجوان

يكي ديگر از مسائل بسيار مهمي كه باعث پنهان كاري و مخفي كاري نوجوان مي‌شود، وجود مشكلات ارتباطي با والدين است. در حقيقت وقتي كودك متوجه مي‌شود كه والدين در برابر افكار و احساسات تازه‌اي كه او تجربه مي‌كند، همواره موضعي مخالف از خود نشان مي‌دهند و پذيرش چنداني در اين زمينه ندارند، پس به مرور زمان ياد مي‌گيرد كه ارتباط خود را با پدر و مادر كم كند و كمتر مسائل و موضوعاتي كه برايش پيش مي‌آيد را با آن‌ها در ميان بگذارد.

نحوه برخورد با پنهان كاري و مخفي كاري نوجوان

 

براي اينكه بتوانيد از فرزند خود در دوران نوجواني به خوبي مراقبت كنيد و نگراني‌هاي خود را در مورد پنهان كاري و مخفي كاري نوجوان كاهش دهيد، بايد با برخي اصول رفتاري آشنا باشيد كه در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم. براي‌اينكه در اين زمينه مهارت‌هاي بيشتري به دست بياوريد مراجعه به يك روانشناس متخصص در حوزه كودك و نوجوان نيز مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك نمايد. 

🔶 نظارتي غير مستقيم بر رفتار نوجوان داشته باشيد

يكي از روش هاي برخورد با مخفي كاري نوجوان، نظارت غير مستقيم است. نوجوانان به دليل گرايش به استقلال طلبي نمي‌توانند تحمل كنند كه شما همانند سابق آن‌ها را دائما چك كنيد و مراقب رفتارشان باشيد. اين نحوه رفتار مي تواند مخفي كاري و پنهان كاري آن‌ها را تشديد نمايد. در نتيجه سعي كنيد به جاي امر و نهي كردن بر ارتباط ميان خود و فرزندتان كار كنيد تا تاثيرپذيري بيشتري از حرف‌هاي شما داشته باشد و همچنين به طور غيرمستقيم بر رفتارهايي نظير معاشرت با دوستانش نظارت كنيد.

🔶 در مورد نوجواني و چالش هاي آن اطلاعات كسب كنيد

دومين راهكار براي برخورد با مخفي كاري نوجوان، كسب اطلاعات است. همانطور كه گفته شد در بسياري از موارد آنچه به عنوان پنهان كاري از جانب والدين شناخته مي‌شود، در حقيقت نوعي اعلام استقلال از طرف نوجوان است و يا از ارتباط نامناسب ميان والدين و فرزند نشات مي‌گيرد. اگر پدر و مادرها اطلاعات خود را در مورد دوران نوجواني به روز كنند و از چالش‌ها و نيازهاي خاص اين دوره اطلاعات بيشتري داشته باشند به همان اندازه مي‌توانند به درك بيشتري نيز از رفتارهاي فرزندشان برسند.

🔶 براي استقلال نوجوان ارزش قائل باشيد

بسيار اهميت دارد كه هميشه متناسب با سن فرزندتان با او برخورد كنيد و نيازهاي روانيش را ناديده نگيريد. در دوران نوجواني براي پيشگيري از پنهان كاري يا هرگونه رفتار نابهنجار تلاش كنيد. با رفتار و گفتار خود به فرزندتان نشان دهيد كه براي استقلال او ارزش قائل هستيد. به اين منظور بايد براي تصميمات يا نظرهايي كه در مورد موضوعات مختلف مي‌دهد، ارزش قائل باشيد و با واكنش‌هاي خود به طور غيرستقيم اين پيام را منتقل كنيد كه ديگر همانند يك كودك به او نگاه نمي‌كنيد. بنابراين براي برخورد با مخفي كاري نوجوان، بايد براي استقلال نوجوان ارزش قائل شويد.

🔶 در برابر اشتباهات نوجوان انعطاف پذيري بيشتري از خود نشان دهيد

براي برخورد با مخفي كاري نوجوان، بايد انعطاف پذير باشيد. نوجواني دوره آزمون و خطاست. چرا كه هر كسي براي كسب هويت دلخواه خود ممكن است راه و روش‌هاي مختلفي را براي زندگي امتحان كنند. در همين راستا ممكن است بارها خطا كنند يا تصميمات نادرستي بگيرند. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه در برابر خطاهاي فرزندتان انعطاف‌پذيري بيشتري از خود نشان داده و واكنش‌هاي تند و پرخاشگرانه‌اي نداشته باشيد. برخوردهاي خشن باعث مي‌شود كه نوجوان روز به روز بيشتر از شما فاصله بگيرد و در نهايت پنهان كاري‌هاي بيشتري نيز داشته باشد.

🔶 به طور شفاف در مورد حد و مرزها با نوجوان صحبت كنيد

در برخورد با مخفي كاري نوجوان، سعي كنيد حد و مرزهاي كاملا واضح و روشني را در ارتباط با نوجوان در نظر بگيريد. موضوعاتي كه جزء حريم خصوصي او محسوب مي‌شوند را مشخص نماييد و آنچه به عنوان پنهان كاري و مخفي كاري در نظر گرفته مي‌شود را نيز تعيين كنيد. اين كار باعث مي‌شود هم شما به حريم خصوصي نوجوان احترام بگذاريد هم نوجوان بداند كه بايد به چه مسائلي پايبند بماند.

🔶 تعريف و تمجيد از نوجوان را فراموش نكنيد

تقدير و تمجيد از نوجوان بسيار در رفتار با مخفي كاري نوجوان كاربردي است. زماني كه والدين از فرزندان خود تعريف مي‌كنند، نوجوان به مرور براي تمجيد و تقدير بيشتر همه رفتارهاي خود را به والدين گزارش مي‌دهد. در اين شرايط والدين نيز نسبت به رفتارهاي نوجوان آگاهي بيشتري كسب مي‌كنند.

🔶 شنونده خوبي براي نوجوان باشيد

يكي از مهم ترين روش هاي برخورد با مخفي كاري نوجوان، اين است كه والدين بايد شنونده خوبي باشند. هر صحبتي با نوجوان حتي اگر باب ميل شما نباشيد بايد همراه با گوش شنوا باشد. در اين صورت از صبحت هاي نوجوان چيزهاي خوبي دستگيرتان مي‌شود.

كلام آخر

مخفي كاري نوجوان تنها با كمك برخي از رفتارها و راهكارهاي مناسب والدين بهبود مي‌يابد. اگر والدين آگاهي خوبي نسبت به اين رفتارهاي نوجوان داشته باشند. به خوبي مي‌توانند پنهان كاري نوجوان را مديريت كنند. براي آشنايي با اين راهكارها حتما از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مخفي كاري نوجوان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

اگر بفهميم نوجوان از سيگار يا مواد استفاده مي كند و اين مسئله را مخفي مي كرده چگونه بايد واكنش نشان دهيم؟

پيش از همه بايد در مورد مصرف سيگار يا مواد در فرزندتان مطمئن شويد و صرفا بر اساس حدس و گمان پيش نرويد. سپس لازم است فضايي امن را ايجاد كنيد تا بتوانيد فارغ از خشم و ساير هيجانات با نوجوان گفت و گو نماييد. براي اينكه در اين زمينه عملكرد بهتري داشته باشيد مراجعه به يك روانشناس و دريافت خدمات مشاوره خانواده مي‌تواند حد زيادي كمك كننده باشد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/22  ] [ ۲۱ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب